“Yürümek strese güle güle demektir”

Isparta Belediyesinin, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla organize ettiği ve Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliğinin destek verdiği ‘Bu Hafta Birlikte Hareket Edelim’ etkinlikleri kapsamında Şehit Tevhit Akkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Toplu Taşıma Araçlarını Kullanmanın Faydaları’, ‘Toplumsal Birliktelik ve Hareketliliğin Faydaları’ konulu bir seminer düzenlendi.

Okulun Konferans Salonunda düzenlenen seminerin konuşmacısı Psikolog Şule Tola olurken, programa Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Okul Müdürü Ömer Özen başta olmak üzere öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trafiğin hayatın önemli bir parçası olduğuna ve trafikte önemli bir süre geçirildiğine işaret eden Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile farkındalık oluşturmak, gençleri bilinçlendirmek için ortak bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi. Büyükçulcu, “Gelişen, değişen dünyada trafik hayatımızın önemli bir parçası haline geldi” dedi.

‘Tüketirken tükeniyoruz’ diyerek konferansına başlayan ve toplumların devamlı tüketime yönlendirildiğini belirten Psikolog Şule Tola ise verdiği seminerde gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Modernizmin paylaşımı, hoşgörüyü, adaleti sevmediğini kaydeden Tola, eskiden mutluluğu ön planda tutan insanın artık konforu ön planda tuttuğuna dikkat çekerek, günlük ihtiyaçlardan ve buna karşın her an değişen teknolojik gelişmelerden bahsetti.

Toplu taşıma araçlarının kullanımının bedensel, ruhsal ve ekonomik katkıları hakkında da bilgiler veren Tola, toplu taşıma araçlarının faydaları arasında, hava kirliliğinin önüne geçilmesine, daha ekonomik oluşuna, trafik sorununun çözümüne katkı sunduğuna dikkat çekti. Toplu taşıma araçlarının kullanımının daha güvenli olduğundan bahseden Tola, toplu taşıma araçlarının kullanımının fiziksel egzersizlere de büyük katkısının olduğunu kaydetti. Tola, toplu taşıma kullananların, taksi kullananlara oranla fiziksel egzersizlerinin 3,5 kat daha fazla olduğunu aktardı.

Bedensel ve fiziksel aktivitelerden bahseden Psikolog Şule Tola, gençlere yürüyüş yapmalarını ve hareket halinde olmaları tavsiyesinde de bulunurken, yürüyüşün insanı özgürleştirdiğini, beyni daha fazla çalıştırdığını kaydederek, “Yürümek strese güle güle demektir” diyerek konferansını sonlandırdı.

Konferansın ardından Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Psikolog Şule Tola’ya çiçek takdiminde bulundu.

Başdeğirmen: “Bu yıl hep beraber coşkuyla şampiyonluğu yaşayacağız26.02.2020
HOCALI KATLİAMININ 28. YIL DÖNÜMÜ MESAJI26.02.2020
ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN REGAİB KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI26.02.2020
Eğitim Sevdalısı Başkan, Minik Utku’nun dileğini gerçekleştirdi 26.02.2020