TOPLU KONUT ALANI CUMA GÜNÜ MECLİSTEN GEÇİYOR

Sidre Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Günaydın, mahallenin diş tırnak yenilendiğini söylerken, toplu konut yapımı işine baş koyduğunu dile getirdi. Günaydın, “Meclisimizden bu cuma günü yer konusu geçecek ve alanı imara açacağız. Yalnız evi olmayan vatandaşlarımıza toplu konut çalışması yapılacak. Bir daha da beni oyalayamazlar. Bu toplu konutu Allah’ın izniyle biz yapacağız. Önümüze hiçbir kimse geçemez” dedi.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Sidre Mahallesi sakinleriyle buluştu. Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerine gelişinde davullar, zurnalarla ve çiçeklerle karşılanan Günaydın’a eşi Dilek Günaydın, MHP İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayları eşlik etti.

EMANETİ EHLİNE TESLİM EDİN

Vatandaşların oylarının birer emanet olduğuna dikkat çeken Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, programın açılışında yaptığı konuşmasında ‘Emaneti ehline teslim edin’ dedi.

Bir siyasi kaygı ve oy tercihi talebinin olmadığını dile getiren Dikmen, Başkan Günaydın’ın gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştığını dile getirdi. Seçmene ‘elinizi vicdanınıza koyun’ diye seslenen Dikmen, terazinin bir kefesinde bir önceki yönetimin esnafa yaptığı zulüm, borçlu ve iş makinelerinin olmadığı bir belediye diğer kefede ise şehri marka kent yapan Yusuf Ziya Günaydın olduğunu belirtti. Dikmen, “Emaneti ehline teslim ederken bu hususu gözlerinizin önüne getirin” diye konuştu.

SİDRE DİŞ TIRNAK YENİLENDİ

Sidre Mahallesinin hiçbir sokak ve caddesinin atlanmadan diş tırnak yenilendiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sidre Mahallesinin üst bölümünden gelen sel sularının da belediye tarafından Emre Mahallesi ile Halife Sultan Mezarlığı arasında yaptığı hat çalışması ile giderildiğini dile getirdi. Günaydın, “Biz ilk tedbiri aldık, DSİ’mizin bent yapması gereken yerlerde bu çalışmalarımızı uyguladık” dedi.

YOL ARKADAŞLARIMLA ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ

Isparta’yı ucuz kent yapma hedeflerinin bulunduğuna işaret eden ve bugüne kadar bu noktada yapılan çalışmaları anlatan Günaydın, “Hiçbir şeye zam yapmadan da bir belediye yönetilebiliyormuş” diyerek, yeni dönemde de meclis üyesi yol arkadaşları ile şehrin gelişimi noktasına önemli kararlara imza atacaklarını ifade etti.

NEDEN VAZİFENİ YAPMADIN?

Isparta DOSB’den kaynaklı koku sorununa da değinen Günaydın, 2006 yılında arıtma tesisi yapımı için devlet kredisi çıkarıldığını ancak bunun o dönemde de milletvekili olan Recep Özel’in dericilere yardımcı olmadığını dile getirdi. Günaydın, “Üstüne üstelik Halk bankasından 9,8 milyon liralık derici esnafına kredi çektirildi. Dericilerimiz bu kredi taksitlerini hala ödeyeceğiz diye canları çıkıyor. Neden bu esnafa yardımcı olmadın. Neden vazifeni yapmadın. Ben belediye başkanıyım, her yere hizmetimi yapıyorum da, sen bir devletten kredi almasında esnafımıza yardımcı olmadın. Sen bugüne kadar ne yaptın. Milletimize hizmet lazım. Allah rızası için hizmet lazım” şeklinde konuştu.

BU BAŞARIYI ELDE EDEBİLİYOR MUSUNUZ?

Yine bir adayın ‘İktidarım, üç milletvekilim var’ diye konuştuğunu belirten Günaydın, “Kardeşim sen kime nispet ediyorsun.  Devlete sadece fabrikasından 7 milyon lira vergi ödeyen, yardım eden, çalışan ve bütün işleri bitiren bir belediyeyiz. Benim milletvekilim yok, iktidar belediye başkanı da değilim. Yapabiliyor musunuz? Benim gibi bu başarıyı. Hiç milletvekilim olmasa da yapıyorum. Biz Isparta’nın her konusuna yeterliyiz. Fabrikalar kurduk, 7 milyon lira devletimize vergi ödedik. Biz vergi kaçakçısı da değiliz, biz devletimizi de vergi ödeyerek koruruz” diye cevap verdi.

TOPLU KONUT ALANI BELİRLENDİ

Isparta Belediyesi olarak toplu konut olayına baş koyduklarını ve yeni dönemde de bunun yapılacağını, ilgili ilk adımın atıldığını aktaran Başkan Günaydın müjdeyi verdi. Günaydın, “Şehrimizde hazine arazisi yok. Olmadığı için, şu anda arazileri alıp ve 14 yerden tasdikten geçirerek, imara açacağız. Yerimizi belirledim. Bugün (pazartesi) Meclis Toplantımız vardı. Gündeme geldi. Cuma günü de net karar ortaya çıkacak. Yeni imar alanı açıp, yalnız evi olmayan vatandaşlarımıza toplu konut çalışması yapılacak. Bir daha da beni oyalayamazlar. Bu toplu konutu Allah’ın izniyle biz yapacağız. Çok sayıda toplu konut yapacağız. Yusuf Ziya Günaydın sözü. Önümüze hiçbir kimse geçemez. ‘ben edeceğim, yapacağım’ yok. O iş bitti. Bu toplu konutu biz yapacağız. Buna baş koydum” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın’a esnaf morali20.03.2019 12:34:45
Gülcü Mahallesinde büyük coşku20.03.2019 12:32:34
Bağkonak’tan vefa örneği20.03.2019 12:30:38
Tenceresinde pişirip, kapağında yiyen esnaf topluluğuyuz20.03.2019 12:26:59