BÜYÜK ATATÜRK KÜTÜPHANESİ ÜNİVERSİTEMİZİ DESTEKLEYEN VE BÜYÜTEN BİR PROJE OLACAK

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesini (SDÜ) ziyaret etti. MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclisi üyeleri ve adayları ile birlikte önce SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı makamında ziyaret eden Başkan Günaydın, burada yeni dönem eğitim projelerinden birisi olan Büyük Atatürk Kütüphanesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günaydın, “Üniversiteyi destekleyen ve büyüten bir projemiz. Isparta’mızı daha ileriye götürmek istiyoruz” derken, SDÜ Rektörü Çarıkçı da, “Öğrencilerle yönelik yapılan araştırmalarda en çok takdir edilen, beğenilen olayın kütüphaneler olduğuna dikkat çekerek, Başkan Günaydın’ın kütüphane projesini desteklediklerini ve üniversiteye büyük katkı sağlayacağını değerlendirdiklerini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ’yü ziyaret etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı makamında ziyaret eden Başkan Günaydın ve beraberindekiler, ayrıca üniversitedeki akademisyenler, öğrencilerle de bir araya geldi.

DEMOKRASİNİN BAYRAMI SEÇİMLERDE BAŞARILAR DİLERİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Başkan Günaydın ile birlikte üniversite, kampus ve şehre ilişkin çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirerek,  “Seçim arifesindeyiz. Demokrasinin bayramı olan seçimlerde sayın başkanımızda büyük bir gayretle çalışıyor. Bizde bu yoğunluğu içerisinde kendisini üniversitemizde görmekten çok mutlu olduk. Kendisine başarılar dileriz” dedi.

KÜTÜPHANE PROJESİNİ DESTEKLİYOR BÜYÜK

KATKI SAĞLAYACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUZ

Üniversiteler açısından en değerli kurumlardan bir tanesinin kütüphaneler olduğuna değinen Prof. Dr. Çarıkçı, öğrencilere yönelik yaptıkları araştırmalarla ilgili bilgi verdi. Çarıkçı, “Üniversiteler açısından en değerli kurumlardan bir tanesi hatta bizim öğrencilerle yaptığımız araştırmalarda en çok takdir edilen beğenilen kurum olarak kütüphaneler çıkıyor. Kütüphaneler hem üniversiteler hem de şehirler açısından çok değerli. Başkanımız projelendirdiği Büyük Atatürk Kütüphanesini bugün bize anlattılar. Çok büyük ve kapsamlı bir proje olduğu gözüküyor, destekliyoruz ve üniversitemize de büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz” görüşlerinde bulundu.

İLETİŞİM VE BAĞLANTILARIMIZI DAHA DA KUVVETLENDİRDİK

Kamu, kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini devam ettirdiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Amacımız ileriki dönemde üniversite ile iletişim ve bağlantılarımızı daha da kuvvetlendirmek. Sayın Rektörümüzle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZLE ORTAK PROJELER YÜRÜTECEĞİZ

Önümüzdeki dönem çalışmalarına da değinen Başkan Günaydın, “Üniversitemiz, kamu kurumlarımız ve halkımızla irtibatlı büyük projelerimiz var. Bu konularda bilgiler verdik. Sayın Rektörümüze müzeler kenti, Türk Dünyasının merkezinin Isparta olacağını anlattık. En büyük Türklük kongresinin Isparta’da yapılmasını istiyoruz. Bir müzemizi yaptık, diğerinin yapımı devam ediyor. Türklük dünyasının merkezinin Isparta olmasını istiyoruz. Bu hedefte böyle bir çalışmayı üniversitemizle yapmamız gerekiyor. Üniversitemizle bu projelerin ortak yürütülmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

ÜNİVERSİTEMİZİ DESTEKLEYEN VE BÜYÜTEN BİR PROJEMİZ

Kolçelik Kavşağı bölgesinde yer alacak yeni kent meydanı ve kurulacak olan Büyük Atatürk Kütüphanesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Günaydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“13 bin 500 metrekarelik kütüphane projemiz ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Kütüphanemizde doktora tezlerinin verileceği, bireysel çalışmaların yapılabileceği odalar olacak. Üniversiteyi destekleyen ve büyüten bir projemiz. Isparta’mızı daha ileriye götürmek istiyoruz. Isparta’yı yaşanabilir şehirden öteye buda Avrupa kentlerinin en iyi şehirlerinin önünde bir kent yapmak istiyoruz. Artık biz bu aşamaya geldik. Bu düşünceleri de yayarak gidiyoruz. Birkaç yıldan buyana bu projelerimizi hazırlıyoruz. Öyle kopyala yapıştır projelerimiz yok. Gerekli kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizi bilgilendiriyoruz, değerli fikirlerini alıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda 40 yıllık daha bir iş yapmak istiyoruz. Hazırız, çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın’a esnaf morali20.03.2019 12:34:45
Gülcü Mahallesinde büyük coşku20.03.2019 12:32:34
Bağkonak’tan vefa örneği20.03.2019 12:30:38
Tenceresinde pişirip, kapağında yiyen esnaf topluluğuyuz20.03.2019 12:26:59