Günaydın: “Geleceğimizin projesi Isparta’mıza hayırlı olsun”

Isparta’nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin m2'lik Gül İki Sanayi Sitesinin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da bitti.  Isparta Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’ye örnek gösterilen Gül 2 Sanayi Sitesinde istenildiği an inşaat çalışmalarına başlanabilecek. Mimari projenin 3 ile 5 milyon lira arasında tuttuğunu bu rakamın da kooperatifin, esnafın cebinde kaldığını, projeyi esnafa hediye etmiş olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Ayrıca halkımızın şunu da bilmesini istiyorum. Hem eski hem de altındaki yeni sanayi sitemiz hiçbir zaman yıkılmayacak. Bu sanayi çarşımızı suiistimal etmesinler, siyasete kurban etmesinler yıkılmayacaktır, herkes bundan emin olsun” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve ekibi tarafından bizzat hazırlanan ve ilgili bakanlık tarafından Türkiye’ye örnek gösterilerek tüm illere yapılması istenen Gül 2 Küçük Sanayi Sitesinde mutlu sona ulaşıldı. 340 metrekare ile 2560 metrekare arasında 978 adet dükkan, 30 metre genişliğinde yollar, 110 bin 200 metrekare park alanı, 6500 metrekare meydan, cami, kapalı otoparklar alanları, yine spor alanları, gezi yolları, sosyal kültürel tesis alanları ile içerisine meslek lisesi yeri ile akaryakıt istasyonu bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül 2 Sanayi Sitesinin mimari projesi çizildi. Dosya bir süre önce askıdan indi ve hiçbir itirazla karşılaşılmadı. Alanın şimdi de imar planı onayı da bitti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Arazilerin alımları, istimlakları bittiği anda ya da tamamlanan kısımlarda inşaat başlayabilir. Belediye olarak imar onayını verdik” müjdesinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Isparta’mızın kaderine etki edecek bir projeyi açıklamak istiyorum. Gül 2 Küçük Sanayi Sitesinin gelişimi şöyle gerçekleşmişti. Bir vaziyet planı çizmiştik, imarla ilgili ve aynı zamanda mimariyle de alakalı iç meydanı bulunan değişik modern, teknik, günün şartlarına ve geleceğe yönelik işlevsel bir proje yapılmıştı. Gül 2 Küçük Sanayi Sitemize yardım amacıyla bu projeyi belediye olarak çizmiştik, sonra bakanlığa götürüldü, ardından bakanlık şahsımı ve ilgilileri çağırarak bu projeyi 9 ile emsal olarak yaydı. Ardından üç ay sonra 81 vilayete uygulanmasını istemişti.

1 milyon 200 bin metrekare, bu parsel alanında sosyal donatı alanları yapıldı. 110 bin 200 metrekare park alanı bulunuyor. Burası da ileride Isparta’nın ikinci bir fuar alanı olarak dahi kullanılabilecek. Ayrıyeten 6500 metrekare meydan, cami, kapalı otoparklar yapıldı. İlk defa bir sanayi çarsısında kapalı otopark projesi, meydan altı uygulamaları gerçekleştirildi.  Spor alanları, gezi yolları, sosyal kültürel tesis alanları ile içerisine meslek lisesi yeri ile akaryakıt istasyonu koyduk. Projede 340 ile 2560 metrekare arasında 978 adet dükkan bulunuyor. 30 metre yollar bırakıldı. Trafikte herhangi bir sorun yaşanmayacak. Bu geleceğimizin projesidir.

Çünür Yenişehir ve 1800 dönümlük yeni şehir alanında olduğu gibi 30 metrelik yollar mevcuttur sebebi nüfusumuz 800 bin, bir milyona vardığında bu şehirler hazır hale gelmiş oluyor. Raylı sistemlerin gelecekte sorun olmaması için bu üç yerde de düşünülmüştür, bundan sonra da düşünülecektir. Esas hedef budur, ‘imar önemli değil’ diyenler tamamen boş sözler söylemektedir. İmar çok önemlidir. Mimar Sinan Caddemiz keşke 20 metre olsaydı, o zaman monaray, raylı sistemin merkeze kadar gelme şansı vardı. Şimdi zorlanıyoruz, yok alttan, yok tünelden yok üstten geçsin düşüncesi doğuyor.

A’dan Z’ye 1200 dönümün mimari projesi çizilmiştir. 978 adet dükkanın genel ve şehircilik planı ile projeleri tarafımızdan yapılmıştır. Dosya bir süre önce askıdan inmiştir ve hiçbir itiraz olmadı. Şimdi de imar planı onayı da bitmiştir. Şehrimize hayırlı olsun diyorum, geleceğe ait proje. Şehircilik ile mimarlığı ile birlikte çizmiştik. Isparta’mızda bunlardan geri kalmayacaktır. İmar planı onayı bitmiştir. Arazilerin alımları, istimlakları bittiği anda ya da tamamlanan kısımlarda inşaat başlayabilir. Belediye olarak imar onayını verdik. Bu projemizin tamamı bitmiştir dedik, 1200 dönümü tek tek planlanmıştır. Bunun mimari projesi 3 ile 5 milyon lira arasında tutabiliyor. Bu rakam da baştan kooperatifimizin, esnafımızın cebine girmiş kabul edebilirsiniz. Bu proje bir kuruş ücret alınmadan belediyemiz tarafından yapılmıştır. Bu esnafımıza bu projeyi hediye etmiş oluyorum. Isparta’mıza ve yapılacak olan sanayimizin de cebine girmiş olarak görüyorum.

Ayrıca şunu da halkımızın bilmesini istiyorum. Hem eski sanayimiz hem de altındaki yeni sanayi sitemiz hiçbir zaman yıkılmayacak. Daha önce bakanlık zamanında böyle bir düşünce bakanlık tarafından vardı, o yansımıştı. Sonra bu olay her taraftan kalktı. Ben belediye başkanı olarak da bunu söylüyorum. Bu sanayi çarşımızı suiistimal etmesinler siyasete kurban etmesinler yıkılmayacaktır, herkes emin olsun”

ISBAŞ A.Ş Genel Müdürü Gürakan: Maden ruhsatlarının devredilmesi kanunen mümkün değildir17.01.2019 18:06:05
Eksiksiz hizmet veriyoruz17.01.2019 10:38:24
ITKM’de flaş gelişme16.01.2019 16:39:29