Isparta ucuzluk kenti olacak

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Cuma günü açılışı gerçekleşen ve 11 Kasım’a kadar devam edecek olan Tarihi Üzüm Pazarını ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi, alışveriş yaptı. Başkan Günaydın, Ispartalıları Üzüm Pazarı esnafına sahip çıkmaya davet etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Nail Bayram ve yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte Tarihi Üzüm Pazarı esnafını ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ziyaret ve alışverişin ardından değerlendirmelerde bulunarak, Ispartalıları Üzüm Pazarı esnafına sahip çıkmaya davet etti. Günaydın şunları söyledi:

“Üzüm Pazarımızın zevkini almaya geldim. Burada indirim günlerinin açılışını yaptık. Esnafımızı desteklemekle birlikte, enflasyona karşı direncinde sağlanmasını istemiştik. En güzel alışverişin yapıldığı yer Bayraklı Üzüm Pazarımız. İhtiyaç sahiplerimiz için de buradaki mağazalarımızdan giyim başta olmak üzere çeşitli ürünler aldık. Esnafımızı ziyaret ediyoruz, kahvelerini içiyoruz, sohbet ediyoruz. Buradaki alanımıza açılışta Bayraklı Üzüm Pazarı ismini koymuştum. Burada artık bayrağımız hiç inmeyecek. 1500 yıllık geleneksel bir pazar yerimiz, bu Ispartalılar olarak bir şanstır. Bu çarşıya gelince stresten uzaklaşılıyor, alışveriş yapabiliyorsun, insanlara enerji veren bir pazarımız. Üzüm Pazarımız hizmetlerimize de enerji veriyor. Asıl alışveriş yeri burasıdır. Esas cazibe ve esas mutluluk bu tarihten gelen tarihi çarşılarımızdır”

İndirimli günler ilan ettiklerini dile getiren Başkan Günaydın, bunu geliştirmek istediklerini aktararak şehirde 136 bakkalın bulunduğunu hatırlatarak, “Köşe başlarında nostaljidir, kaybetmeyelim. Kaybolan bir şeyi tekrar kazanmak zordur. Bu alışveriş günlerini ilkbahar ve sonbahar olarak tüm şehrimize yaymak istiyoruz. Bunlar arasında mahalle bakkallarımızda olacak. Bakkallarımızın da kalmasını istiyoruz. Isparta’nın tamamındaki esnaflarımız için indirim günleri düzenlemek istiyoruz. Isparta her şeyiyle bir başka olacak. Projeleriyle, akla gelmedik nostalji projeleriyle,  esnafımızla halkımızla, belediyenin işletmeciliğiyle şehrimiz bir başka olacak. Isparta Belediyesi olarak da bizim bir işletmeciliğimiz var, su başta olmak üzere çok kalemde on yıldır zam yapılmıyor. Enflasyona direnen bir belediyeyiz. Bunu tüm Isparta’mıza, esnafımıza yayıyoruz. Halkımıza alış veriş rahatlığı veriyoruz. Isparta ucuzluk kenti olacak. Enflasyona en fazla direnen şehir Isparta olacak. Kar yapmasını da bilecek. Bunlar en kısa zamanda belirginleşecek. Kunduracılar Sitesi ve Bayraklı Üzüm Pazarı bunların ilk adımlarıdır. Alıcının da satıcının da yüzü gülecek. Bunları hayata geçirmekte esnafımıza güveniyorum. Isparta’mız gıpta ile bakılan bir şehir olacaktır. Bu çalışmalar Isparta’mıza hayır, uğur bereket getirsin, temennilerinde bulunuyorum” dedi.

Başkan Günaydın’ın gezisine eşlik eden MHP İl Başkanı Nail Bayram da, Üzüm Pazarının nostaljik tarihi bir çarşı olduğuna dikkat çekti. Bayram, “Bu çarşımızda çok değişik meslek guruplarında esnafımız bulunuyor. Esnafımız düzenlenen indirim günlerinden memnun. Kendimde esnafım biliyorum. Esnafımız şu günlerde zor günler geçiriyor. Kimi Bağkur’unu ödeyemiyor, kimi siftah etmeden kepenk kapatıyor, kimi aldığı krediyi ödeyemiyor. Dolayısıyla Isparta Belediyemizin esnafın yanında olması, birlikte hareket etmesi, esnafına hal hatır sorması esnafımızı memnun ediyor. Esnafımız son zamanlarda mağdur, inşallah bu günlerde geçer. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sadece Üzüm Pazarı değil, Isparta’nın sanayisi de dahil olmak üzere tüm esnaflarımızın Milliyetçi Hareket Partisi ve Isparta Belediyesi olarak yanındayız. Esnafımızın üzerinden son zamanlarda özellikle ITKM üzerinden siyaset yapılıyor. Esnafımız siyasi malzeme olarak kullanılacak bir birim değil. Esnafımız her zaman devletinin yanında olmuştur. En kötü zamanlarında bile devletine vergisini vermiş, sigortasını, kirasını ödemiş, devletine küsmemiş, devamlı devletinin yanında olmuştur. Isparta’da özellikle küçük esnafımızın siyasi malzeme olarak kullanılması yanlıştır. İyi niyetle gelen herkesin yanındayız” görüşlerinde bulundu.

ISBAŞ A.Ş Genel Müdürü Gürakan: Maden ruhsatlarının devredilmesi kanunen mümkün değildir17.01.2019 18:06:05
Eksiksiz hizmet veriyoruz17.01.2019 10:38:24
ITKM’de flaş gelişme16.01.2019 16:39:29
MHP Lideri Devlet Bahçeli: Başarılı bir belediye başkanımız var, şehre her türlü hizmeti yapmıştır16.01.2019 15:16:24