Çünür Yenişehir’de asfalt hamlesi başladı

Başkan Günaydın, “Yaptığımız her çalışmayı Isparta’nın, Türkiye’nin milli serveti olarak görüyoruz”

Isparta Belediyesi Çünür Yenişehir’de asfalt çalışması başlattı. Bugüne kadar tarla olarak geçen ve öncelikle imar sonrasında yolları açılan, binlerce kamyonla dolgu çalışmaları gerçekleştirilen, altyapıları tamamlanan, 40 km’nin üzerinde kaldırım ve bordur çalışması bitirilen Çünür Yenişehir’in baştan aşağıya asfalt çalışmalarına başlandı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilk etapta stabilizesi tamamlanan ve sıkıştırılan ana arterlerden başlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın, yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ve asfalt çalışmasının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Yeni Çünür Mahallesinde kullanılan 40 km’nin üzerindeki kaldırım ve bordürlerin belediye şirketi olan ISTEM tarafından üretildiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Fabrikamızda çift vardiya çalışarak kaldırım ve bordür çalışmalarımızı tamamladık. Çünür Yenişehir’in altyapısını çok önceden tamamlamıştık. Kaldırımlarımız ve yollarımız tek kodla yapıldı. Bu iş bitti ve ardından da birinci ve ikinci etap asfalt çalışmaları gerçekleştirmiştik. Şimdi de son aşama olan üçüncü etap asfalt çalışmalarımıza başladık. Çünür Yenişehir’i bitiriyoruz. Heyecanla çalışıyoruz. Ciddi stabilize çalışması gerçekleştirdik. Örnek bir şehircilik gerçekleşti. Yol ve kaldırımlarımızda en ufak bir kod farkı bulunmuyor. Bugüne kadar Isparta’mızda böyle bir çalışma yapılmadı, bu bir ilk. Tüm çalışmaları kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz, böylece hem ekonomik hem de daha kaliteli oluyor. Yol, kaldırım, altyapı gibi hususlarda mühendislerimiz, teknik ekibimiz ve personelimiz gelişti. Bende çalışmaları gece-gündüz demeden yerinde inceliyorum. Çünür Yenişehir, Isparta’mıza, Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. Böyle bir çalışmayı 1800 dönümlük yeni açmış olduğumuz alanımızda da gerçekleştiriyoruz. Orada da tesviye, dolgu ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çünür Yenişehir’deki tecrübemizi yeni açmış olduğumuz yerleşim yerine aktarıyoruz” dedi.

Çünür Yenişehir’de ikamet eden vatandaşların ‘yolum asfaltlanmayacak’ gibi bir telaşa kapılmamaları gerektiğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu mahallemizde sadece asfalt çalışması yapılmadı. Bu aşamadan önce çok sayıda iş burada bitirildi. Ayrıca stabilize işleri de gerçekleştirildi ve yolların oturması beklendi. Çünkü yaptığımız her çalışmayı Isparta’nın Türkiye’nin milli serveti olarak görüyoruz. Buraya yerleşen halkımızın telaşlanmasına gerek yok. Her güzel çalışmanın bir külfeti var. Tarla üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Bazıları da fırsatı ganimet biliyor, ‘asfalt çalışması gelecek sezona kaldı, bu yıl yapılmayacak’ gibi söylentiler çıkarılıyor. Bizim çalışmalarımıza gölge düşüremeyecekler. Yapmış olduğumuz çalışmaların başta Çünür Yenişehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalarına eşlik eden Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de, “Başkanımızı gece 24.00’da Çünür’de görüyorum, şimdi de yine mahallemizde” derken, ‘Asfalt çalışmaları marta kaldı, gelecek sezona kaldı’ diyenlere de tepki gösterdi. Bilgiç, “Bu tip sözler çok oldu. Başkanımız ‘Çünür Yenişehir’in asfaltları 20-25 güne kadar tamamlanacak’ dedi. Biz başkanımıza güveniyoruz. Mahallemizdeki asfalt çalışmalarının stabilizenin oturması için beklediğini biliyorum. Yine ‘yollar ikisi anlaşamıyor, onun için yapılmıyor’ diyenlerde oldu. Bugün asfaltımız dökülüyor. Biz başkanımızla anlaşıyoruz, başkanımızı da, hizmetlerini de seviyoruz” şeklinde konuştu.

“Sizleri çok kıymetli görüyorum, teşekkür ediyorum”20.02.2019 13:20:50
Allah söylettiriyor, ‘koku benim kokum’ diyor18.02.2019 09:37:10
Isparta Belediyesi Binbir Gece Masallarını Ispartalılar ile buluştu18.02.2019 09:35:28
Başkan amcanın minik evlatları için hazırladığı Çocuk Restoranı ve Eğlence Merkezi törenle açıldı18.02.2019 09:34:32