Komşunuz aç yatmamalı, üstü perişan olmamalı, bundan hepimiz sorumluyuz

Isparta Belediyesi Kardeş Mahalle, Kardeş Köy Projesi kapsamında Sanayi Mahallesi Buluşması gerçekleştirdi. Sanayi Mahallesi ile İğdecik Köyü kardeş ilan edilirken, mahallede düzenlenen programda çocuklar kendileri için kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendi, yetişkinler de Sanatçı Ümmü Erbil’in birbirinden güzel seslendirdiği eserlerle güzel bir akşam yaşamanın mutluluğunu tattı. Programda ayrıca kurulan Hizmet Masasında daire müdürleri, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini aldı.

Isparta Belediyesi tarafından Sanayi Mahallesinde düzenlenen Mahalle Buluşmasına eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Günaydın, “Isparta’mızın zor işleri bitti. Bizim işimiz Hakka, halka hizmet bunun için göreve geldik” derken, yine ‘Isparta’da aç yatan bir vatandaş olmayacak’ diyerek yola çıktıklarını, Gıda ve Giyim Bank kurduklarını hatırlattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ‘ceketini giyecek, tereyağını yiyecek, çocuğuna çikolatasını alabilecek’ dedik. Bunu da gerçekleştirdik. Yine buradan Isparta’mıza daha önce yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum. Komşunuz aç yatmamalı, üstü perişan olmamalı. Bizim ulaşamadığımız, tespit edemediğimiz komşunuz varsa bizlere bildirin. Bundan hepimiz sorumluyuz” çağrısında bulundu.

Programın açılışında, böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğin mahallelerinde düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a mahalle sakinleri ve şahsı adına teşekkür eden Sanayi Mahallesi Muhtarı Celal Şahin, mahallelerinin her türlü hizmeti zamanında aldıklarını belirtti. Muhtar Şahin, içerisinde muhtarlık binasının da yer aldığı, düğünlerin yapılabildiği bir sosyal tesisin mahallerine kavuşturulmasını isteyerek, yine mahallerine semt spor sahası talebinde bulunurken, “Yeniden Başkan adaylığınız hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Isparta’nın altyapı gibi büyük ve zor işlerinin bittiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, altyapısıyla birlikte şehrin modern bir şekle geldiğini belirtti. Günaydın, “Bizim işimiz Hakka, halka hizmet bunun için geldik. Belediye ve başkanı Isparta’nın, bütün ailelerin babası olmak zorunda. Bizler birer aileyiz. Isparta’yı bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile güzel bir hale getirdik” şeklinde konuştu.

Isparta’da Yeni Çünür’ün imara açıldığını ve konutlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Günaydın, yine 1800 dönümlük yeni bir alanında imara açıldığını hatırlatarak, “Yeni imara açılan bölgemizin de altyapısını peşinen yapıyoruz. Burada konutlar başlamadan altyapıyı bitirmeyi hedefliyoruz. Isparta’mız kısa zamanda büyük hizmetler kazandı. Isparta, Türkiye’nin en yaşanabilir şehri oldu, bunu sevinçle, gururla sizlerin namına söylüyorum” görüşlerinde bulundu.

Geçmişte Isparta’da hava kirliliğinden dolayı nefes almanın zor olduğunu ancak bunun gelinen noktada ise şehrin havasının en temiz illerden olduğunu belirten Günaydın, “Temiz gıda, temiz hava, temiz su birinci önceliğimiz oldu.  Kömür analiz laboratuvarı kurarak, havamızın temizlenmesini sağladık. Suyumuz temiz ve berrak çekinmeden için. Günde iki defa su analizi yapan bir belediyeyiz. Isparta en temiz ve kaliteli suyu Türkiye’de en ucuza içiyor. Biz kazanmasını, halkımıza uygun rakamlarla sunmasını bilen bir belediyeyiz. Kasabalar dahi 80 kuruş, 1 liradan su tüketemezken, bugün Isparta bu rakamlardan su kullanıyor” dedi.

Kendisinin başkanlığa ara verdiği bir dönemlik süreçten de bahseden Günaydın, “Ben yokken, 10 sene önce 2 liradan su içtiniz. O dönem halkımıza yalandan müjde vermişlerdi. Aradan 10 yıl geçti, Türkiye’de her şeye zam üstüne zam gelirken, 10 yıl önce 2 liradan içilen suyu benim dönemimde uzun yıllardan bu yana 1 liradan içiyoruz. Bunu nasıl sağladık, bunu dağlardan su getirerek, depolar arasında suların zayi olmaması ve her yere eşit ulaşımı için SCADA sistemi kurarak başardık. 81 il arasında en temiz ve en ucuz suyu Isparta kullanıyor” diye konuştu.

Yine ‘Isparta’da aç yatan bir vatandaş olmayacak’ diyerek yola çıktıklarını, Gıda ve Giyim Bank kurduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ‘ceketini giyecek, tereyağını yiyecek, çocuğuna çikolatasını alabilecek’ dedik. Bunu da gerçekleştirdik. Yine buradan Isparta’mıza yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum. Komşunuz aç yatmamalı, üstü perişan olmamalı. Bizim ulaşamadığımız, tespit edemediğimiz komşunuz varsa bizlere bildirin. Bundan hepimiz sorumluyuz” dedi.

Gecenin sessizliğinde temizlik çalışması22.10.2018 17:17:34
Gecenin sessizliğinde temizlik çalışması22.10.2018 17:17:12
Bizlerin varlık nedenleri22.10.2018 17:14:54
Belediye binasına 54 metrekarelik dev Andımız pankartı22.10.2018 10:32:13