Çalışmaktan, ülkemizi kalkındırmaktan başka çare yok

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin kuruluşu olan ve günde 70 bin adet bimsblok üreten ISBAŞ’ta gece yarısı incelemelerde bulundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının Zafer Mahallesinde gerçekleşmesinin ardından gece yarısı ISBAŞ Bimsblok Fabrikasına geçen Başkan Günaydın burada fabrika Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’dan bilgiler aldı.

Başkan Günaydın, fabrika üretim ve stok alanında incelemelerde bulundu. Gece yarısı fabrika alanına geçen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işçilerle de bir süre sohbet ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Günaydın incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, fabrikanın günlük üretim kapasitesinin 70 bin adet olduğunu ve 24 saat üzerinden çalışmaların devam ettiğini, ikinci ve üçüncü fabrikaların da yolda olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin az üretim ya da hiç üretmemek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunu ülke için büyük bir kayıp olarak niteledi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar” sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, “Üretimi seven bir belediyeyiz.  Kendimizi devlet sektörü olarak görüyoruz. Devlet sektöründe hiçbir zaman verimli şekilde üretim yapan yerimiz yok. Burada kamunun, hatta özel sektörün üzerinde çalışan bir belediyeyiz. Türkiye’nin ve dünyanın en iyi kalitesini elde edebilir miyiz? prensibi ile bugüne kadar çalıştık. Fabrikamız günde 70 bin adet malı kaliteli ve depreme dayanıklı olarak üretiyor. 24 saat üzerinden çalışıyoruz, gecenin 02’sindeyiz. 81 vilayet içerisinde Atatürk inancını yapabilen tek belediye maalesef Isparta Belediyesi. Cumartesi günleri de aynı şekilde çalışıyoruz. Başarının sırrı gece gündüz çalışmak, kontrol etmek, en ufak bir açık vermemek. Zaman ve kalite kaybı yaşamamak. Malımızı Alanya’dan İzmir’e kadar veriyoruz ve yetiştiremiyoruz. İşte kalite, devlet, sistem doğru çalışırsa böyle oluyor. Böyle olunca da güzel para kazanıyoruz, kazandığımızı da yine Isparta’mızın yatırımlarına harcıyoruz. Devletten, İller Bankasından gelecek diye düşünürsek 250 milyon liralık yatırım yapamazdık. Komşu belediyeler 26 milyon lira yatırım yaparken, biz 250 milyon liralık yatırım yapabiliyoruz. Bunun sebebi de çalışmak, çalışmak, çalışmak. Üretkenlik alışkanlığı gün geçtikçe azalıyor. Üretken olmayan bir millet ihracat yapamaz. Türkiye’nin kalkınması da üretmek ve ihracat yapmaktan geçmektedir. Isparta Belediyesi olarak biz kurduğumuz fabrikalarda bunu yapıyoruz. İşimizi dört dörtlük takip ediyoruz. Allah işçimizi, fabrikamızı kazadan beladan korusun. Fabrikamızda yine bugün kalite başta olmak üzere diğer konularla ilgili incelemelerde bulundum. Göğsümüzü gere gere malımızı satıyoruz. Malımız kapışılıyor, yetiştiremiyoruz, iki, üç, dördüncü fabrikayı kurmaya kadar gideceğiz. Yani demek istediğim şu işte meydan, işte fabrika, işte malımız, işte gecesiyle gündüzüyle, işçisiyle birlikte çalışan bir fabrika. Çalışmaktan, ülkemizi kalkındırmaktan başka çare yok. Biraz önce 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutladık, kutladıktan sonra da gece yarısı buradayız. Burada başarırsak, zafer bayramı kutlamalarından birisi de budur. Bayramımızı aynı zamandan çalışmakla da kutluyoruz. Ülkemiz kalkınsın, memleketimiz var olsun. Çalışarak zengin olalım, fabrikamızın şehrimize, ülkemize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi 10 yıldır pazar tezgahı ücretlerine zam yapmadı10.12.2018 10:21:03
Esnafımız, Başkan olarak hizmet etmenin zevkini, hoşgörülü bakışlarıyla bir kez daha hissettirdiler09.12.2018 13:57:10
Isparta Belediyesi her parka internete ücretsiz erişim sistemi kuruyor08.12.2018 16:36:51
Gençler davet etti, Başkan Günaydın kırmadı “İlimle, bilimle uğraşan kim varsa ben onları ziyaret ederim”08.12.2018 16:35:11