Köylerimizin gelişmesini, başarısını, kalkınmasını istiyorum’

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının bu haftaki durağı Senirkent İlçesine bağlı Uluğbey Köyü oldu. Mahalle Buluşmaları kapsamında Kardeş Mahalle, Kardeş Köy kapsamında Karaağaç Mahallesi ile Çünür Mahallesi muhtarları ve sakinlerinin de katıldığı Uluğbey Köy Buluşmasına, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa ayrıca Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, MHP’li yöneticiler, belediye meclisi üyeleri, civar köylerin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Köye girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Veli Baba Türbesini ziyaret ederek dua etti. Ardından programın yapılacağı alana geçen Başkan Günaydın 1974 Kıbrıs Gazisi Selman Karaçetin’e Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Semah ve Mehteran gösterilerinin yer aldığı programda ayrıca Sanatçı Ümmü Erbil’de birbirinden güzel eserlerini meydanı dolduran vatandaşlar için seslendirdi. Programda Başkan Günaydın’a ayrıca Muhtar Hasan Karaaslan tarafından çiçek ve plaket takdiminde bulunulurken, Uluğbey Veli Baba Sultan Tanıtım Derneği Başkanı Veli Çankaya tarafından da Veli Baba Sultan Tablosu hediye edildi. Başkan Günaydın da, programda okuma sevdasının çocukluktan başladığı ve bundan dolayı da ilkokul çağı başta olmak üzere tüm okumak isteyenlere teşvik amacıyla hikaye ve roman kitapları dağıttı. Yine programda Ali Cengiz isimli vatandaş Başkan Günaydın için yazmış olduğu şiirini, vatandaşlarla paylaşırken, “Bu kalabalık birlik, kardeşliktir” dedi.

Köy Buluşmaları ile köylerin tanıtımı, dayanışması, birlik ve beraberlik için güzel bir başlangıç olduğundan bahseden Uluğbey Köyü Muhtarı Hasan Karaaslan, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Köylerine 700 metre uzaklıkta mermer ocağı açılmak istendiğini ve bundan dolayı havalarının, sularının bozulacağından şikâyetçi olan Muhtar Karaaslan, bu konuda Başkan Günaydın’dan yardımcı olmasını istedi.

Uluğbey Veli Baba Sultan Tanıtım Derneği Başkanı Veli Çankaya da, Karaağaç ve Çünür Mahalleleri ile buluşmalarına vesile olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederken, “Uluğbey Veli Baba Sultan topraklarına hoş geldiniz” dedi.

Uluğbey Köyünün önemli bir yerleşim yeri olduğundan bahseden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, bu köyün kuruluşunun 1038’li yıllara dayandığını ve Türklük sevdasını ateşleyen yerleşim yerlerinden birisi olduğundan bahsetti. Günaydın, “Sizler Veli Babanın torunlarısınız. Bugün Karaağaç Mahallesi ve Çünür Mahallesinin muhtarları ve sakinleri de sizlerle birlikte. Bu kardeşliği canlandırmak için buradalar. Bizler Anadolu halkıyız. Bir millet tarihini iyi bilmezse, sevgiyi, geleceğini bilemez. Bilemezse de o ülkede ayrımcılık olur, bu da ülke açısından tehlikelidir. Kaynaşma dostluk olayı budur, buradadır. Köylerimizin önemini ortaya çıkarma amacındayım. Bunun için böyle programları düzenliyoruz. Dostluk, samimiyet köylerimizde çok daha fazladır.  Köylerimizin gelişmesini, başarısını, kalkınmasını istiyorum. Hangi köyümüze gidersek gidelim, bu köyümüzde de bunu gördüm. Sizler Atatürk sevdalısısınız, işte en hayran olduğum konulardan birisi de budur” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi 10 yıldır pazar tezgahı ücretlerine zam yapmadı10.12.2018 10:21:03
Esnafımız, Başkan olarak hizmet etmenin zevkini, hoşgörülü bakışlarıyla bir kez daha hissettirdiler09.12.2018 13:57:10
Isparta Belediyesi her parka internete ücretsiz erişim sistemi kuruyor08.12.2018 16:36:51
Gençler davet etti, Başkan Günaydın kırmadı “İlimle, bilimle uğraşan kim varsa ben onları ziyaret ederim”08.12.2018 16:35:11