ISPARTA’MIZ İÇİN ORTAYA KOYDUĞUMUZ YÜKSEK İDEAL VE HAYALİ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Isparta Belediyesinin 11-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenleyeceği Gül Festivali ve Fuarının, fuar bölümünde yer alacak olan Ispartalı firmalar bir araya geldi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında bir araya gelen firmalarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Dünyada ilk kez bir Gül Fuarı düzenlenirken, Isparta Belediyesince düzenlenecek program Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 40 firmanın katılacağı fuarın, 20 firması Isparta merkezinde yer alırken, diğer 20 katılımcı ise Türkiye ve Dünya çapındaki firmalardan oluşacak. Gıda, gülyağı ve kozmetik ile ambalaj sanayinin yer alacağı fuarda, gülfidanından, gülyağına, kozmetik ve gıdaya yolculuk yapılacak. Fuarda yer alacak firmalar için müşterileri ile karşılıklı iş alışverişinde bulunulması amacıyla görüşme odaları oluşturuldu. Yine fuarda koku atölyesi de kurulacak. Türkiye’nin en ünlü koku uzmanlarından Bihter Türker Ergül de fuarda özellikle Ispartalı firmalarla birlikte ve diğer katılımcılara parfüm üretme teknikleri, koku yapma noktasında hem seminerler verecek hem de firmalarla bire bir çalışarak yardımcı olacak.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu yılki etkinliklerin çok daha farklı olacağını ve bunun Festival ve Fuar olarak iki ayrı bölümde yapılacağını söyledi. Isparta’nın baş tacı gülün şehir için büyük bir nimet ve daha fazla istihdam oluşturacağına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugün Isparta’da üretici konumunda bulunan kozmetik, gülyağı ve gıda üreticileri ile bir araya geldiklerine değindi. Birkaç yıl sonra Isparta’nın çok daha gül üretimi ve ürün bakımından çok daha farklı noktalara ulaşacağına inandığına değinen Günaydın, Gül Festivali ve Fuarının Isparta’ya büyük bir değer katacağını kaydetti. Gökkubbe’deki Gül Fuarında tüm stantların dolduğuna işaret eden Başkan Günaydın, “Bu bir başlangıç, bu ömür boyu sürecek. Isparta’nın gülle ilgili girdisini tahmin edilemeyen rakamlara ulaştırma hedefindeyiz. Başarılı olunca gülün ve kozmetiğin merkezi Isparta olacak. Isparta’mız en güzel gül ve gülyağı üretiminin merkezidir. Fuarımız öncesinde gıda, kozmetik ve gülyağı üreticilerimizle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Isparta’mızın markalaşmasına büyük katkı sağlayacak olan bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta’mız için ortaya koyduğumuz yüksek ideal ve hayali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Isparta’mızın gül alanında büyük bir ekonomik boyuta ulaşmasını temenni ediyorum” dedi. ‘Derdimiz üretmek ve ihraç etmek’ diyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gülü Isparta’nın milli ekonomisi haline getirmek istediklerine değinerek, “Bu benim değil, Isparta’nın projesi” görüşlerinde bulundu.

Üretici firma sahibi Mustafa Berber’de “Başkanımız çok önemli konulara değindi. Başkanımız aynı zamanda bizim tercümanlığımızı yaptı. Hak’kın ve halkın yanında duran başkan olarak tanıyorduk, şimdi daha iyi tanıdık. Dik duruşuyla, her zaman önderimiz rehberimizdi, gülle ilgili fikirlerini duyunca çok daha fazla memnun oldum. Isparta’mızın önüne artık kimse geçemez, hele böyle bir başkanımız ve üreticilerimiz olduğu sürece. Projelere önem verelim, aile olalım her zaman sohbet edelim. Artık bir liralık gülden kurtulalım. Fonksiyonel gül, kozmetik, yemekler yapalım. Japonlar bu hususta çok ileriye gitti. Burada büyük bir eksiklik var. Bizler Başkanımız ve başkanımız gibi kişilerden yardım istemiyoruz, yardım isteyelim arkadaşlar. Isparta’mızı, ülkemizi çok seviyorum” dedi.

Emine Bağcı da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendileri için bir meşale yaktığını söyleyerek, “Başkanımızı utandırmayacağız ve güzel bir şeyler ortaya çıkaracağız” şeklinde konuşurken, diğer firma yetkilileri de, yıllardır bekledikleri bir özlemin giderilme noktasına geldiğini ve Başkan Günaydın’ın bu fuarın yapılması yönündeki çabalarının kendilerini umutlandırdığını söylerken, “Başkanımıza bizlere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız ilimizin ve gülümüzün tanıtımı için büyük emek veriyor. Fuar Isparta’mıza önemi bir konuk gelmesini ve ekonomik bir girdi sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Başkan Günaydın, hayvan pazarında incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi18.08.2018 14:50:21
Başkan Günaydın, sanayi esnafıyla bir araya geldi18.08.2018 11:42:30
Kısa sürede büyük başarı 18.08.2018 11:39:53
Günaydın, Isparta sevdalısı, halkını seven, belediyecilikte çığır açmış bir başkan18.08.2018 11:37:52