TOPLUM MENFAATİ YÖNÜNDE ÖNEMLİ GELİŞME YAŞADIK

Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette belediyenin Özkanlar Kavşağı askeri lojmanlar bölgesinde yapmak istediği otopark alanı, defterdarlık binasının yenilenmesi konuları ele alındı. Bakan Yardımcısı Yavilioğlu 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Günaydın, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Özkanlar Kavşağı civarında askeri lojmanların bulunduğu bölgede yapmayı planladıkları, ancak değer tespiti yüksek çıkan otopark alanıyla ilgili arsanın yeniden gözden geçirilmesi talebini iletti. Başkan Günaydın ayrıca, Defterdarlık binasının eski bir yapı olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini de aktarırken, defterdarlığa geçici olarak yer temininde bulunabileceklerini söyledi. Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu da, otopark yeriyle ilgili olarak yeniden değerlendirilmesi noktasında bürokratlarına talimat verirken, defterdarlık binası ile ilgili olarak da gerekli incelemenin yapılacağını aktardı.

Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak amacıyla şehre geldiklerini ve yine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydetti. Yavilioğlu, anayasa değişikliğini anlatmak için Anadolu’yu gezdiklerini kaydederek, “Amacımız vatandaşlarımıza, gençlerimize doğru bilgileri ulaştırmak. Anayasa değişikliğini Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte Meclisten geçirdik. Gittiğimiz her yerde demokratik bir çaba var. Ümit ediyoruz ki, bu mesele 16 Nisan’da inşallah evetle bitecek, bittiğinde de, bir uzlaşıyla, kucaklaşarak demokratik bir ortamda bitecek. Bu ülkemiz için elzem bir şeydir. Geçmişten aldığımız dersler Türkiye Cumhuriyetinde gecikmiş bir sistem değişikliğinin var olduğunu bize gösteriyor. Aslında gecikmiş bir zaman. Ama bu Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Partiye nasip oldu. Bu dönüşüm iki güzide partimizin çabalarıyla halkımıza ifade etmek, anlatmak, teveccühlerini almak suretiyle bu değişimi, bu dönüşümü bu ülke yaşayacak ve önünde daha istikrarlı, güçlü, hükümet tartışmaları, kavgaları olmadan Türkiye’nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır. Milletimiz demokrasi, istikrar, gelecek açısından rahat bir nefes alacaktır.” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun ziyaretiyle kendilerine güzel bir gün yaşattığını kaydetti. Günaydın, “Bu ziyaretlerinden dolayı bakan yardımcımız ve misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Karşılıklı görüş alışverişinde olumlu gelişmelerin yaşandığını kaydeden Başkan Günaydın, otopark yapmayı planladıkları alanla ilgili olarak belediyeye yardım sözü aldıklarını belirtti. Günaydın, Bakan Yardımcısı Yavilioğlu’nun otopark alanı yeriyle ilgili olarak konuya sahip çıktığını aktararak, “Anlayışından dolayı Sayın Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. Bu ziyaretle toplum menfaati yönünde önemli bir gelişme yaşadık. Bakan yardımcımız nezdinde tüm misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun, belediye ziyaretine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MHP ve AK Partili Belediye Meclisi Üyeleri de katıldı.

ISPARTA BELEDİYESİNDEN İBADETHANELERDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ23.05.2017 15:08:32
ÇALIŞMALARDA DOĞALLIK ÖN PLANDA TUTULUYOR23.05.2017 15:06:27
AMACIMIZ ISPARTA’MIZI TEMSİL EDEN ESERLER ORTAYA ÇIKARMAK23.05.2017 15:04:34
BAŞKAN GÜNAYDIN, FENERBAHÇE’NİN KUPA HEYECANINA ORTAK OLDU23.05.2017 08:02:08